"Да, България" ще се яви в коалиция с "Продължаваме Промяната – Демократична България" на изборите през октомври. Това е било решено на Националния съвет, който се проведе във вторник вечерта. Какви са новите условия, поставени от партията, коментира нейният член Божидар Божанов в ефира на NOVA.

"Решенията на нашата партия се взимат по демократичен начин. Нашата мотивация винаги е била как да върнем повече избиратели. Нашите ни не ни намразиха. Вдигнаха ни жълт, не червен картон, защото не гласуваха", каза Божанов.

"Една от важните теми е, че имаме форма за управление на страната. Целта на нашата формула е да дефинира максимално широка подкрепа за правителство с антикорупционни политики, което би било оглавявано от отдалечен от партиите премиер", каза още той.

"Ясно е, че за кабинет се носи политическа отговорност от партии", смята Божанов.

По думите му по време на кабинета "Главчев 1" служебният премиер "получаваше колкото команди от неговата бивша партия, толкова и от Пеевски". "Назначаваше негови областни управители и държеше на вътрешния си министър. Нашата цел е да премахнем този тип влияние", посочи той.

"Ние от години се борим срещу модела "Пеевски". В годините той е създаден с участието на Доган и Пеевски е последният негов изразител", заяви още Божанов.