Стана като прогнозата за времето. Като не случи с първия мандат, няма как да стане с втория и третия мандат. Няма как с 18 или 20 депутати да искаш 240 да ги управляваш. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите в парламента, предаде репортер на "Фокус"

"Трябва да се върнем към демокрацията", каза още той.

Борисов не коментира кога би била подходящата дата за новите предсрочни избори. Каза, че уважава преценката на президентската институция. 

За назначаването на Николай Ненчев за временно управляващ посолството ни в Киев

"Не виждам скандал. Не виждам нищо лошо две институции предлагат човек - едната казва защо го предлага, другата обяснява защо го отхвърля. Ненчев е бил мой военен министър в правителството, което имахме с Реформаторския блок. Не виждам нищо лошо в кандидатурата му. Ненчев е добра кандидатура", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ каза още, че не е бил информиран за обсъжданите кандидатури за извънреден и пълномощен посланик на страната в Украйна по време на кабинета на Николай Денков.

Попитан за доклада от временната комисия за контрабандата по митниците, той каза, че винаги е бил против парламентът да се използва по този начин: "Винаги съм бил против институциите в съдебната власт да се ползват за арбитър между неудовлетворени политически партии. Ние, политическите партии, направихме всичко възможно хората да се отвращават от това, което се говори. Разделихме ги, направихме ги като фенове на агитки".

Борисов призова за смирение всички политически партии: "Четири години всичко лошо се изговори. Аз съм забранил на ГЕРБ да нападат която и да е партия".

Според него всички лидери ще си вземат поука от намаляващата избирателна активност и фрагментираността на парламента.