Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова ПП-ДБ първо да се изберат ръководствата на ресорните парламентарни комисии в парламента. Той бе категоричен,че без тях няма как да се придвижи нито едно решение. Това заяви той в кулоарите на парламента, предаде репортер на "Фокус".

"Айде да си изберем комисии в парламента, защото, без да минат предложенията в комисии, не може да се случи нищо", подчерта Борисов. 

По отношение на процедурните правила за избор на новите членове на Антикорпуционната комисия, които ПП-ДБ обяви, че ще внесе днес, той каза: "Това е явно някоя тяхна комисия. Те нямат нищо независимо от това, което съм видял". 

Той отговори и на кмета на столицата Васил Терзиев, който по-рано днес заяви, че има "вътрешно чувство, че ще има избори" в София за местната власт.

"Аз не знам Терзиев от къде и какво знае, но всеки ден виждам, че в София освен хаос, няма нищо друго. Няма нито една търгувана поръчка, което означава, че и догодина нищо няма да стане", каза той. 

Борисов категорично отхвърли твърденията на ПП-ДБ, че именно ГЕРБ оказват натиск на КПКОНПИ за проверката, стартирала срещу Андрей Гюров. По думите му случилото се е вследствие на "риска да даваш партийни членове за шефове на неутрални институции".

Попитан за позицията на България преди Срещата на върха на НАТО във Вашингтон и отказа на държавния глава Румен Радев да представлява страната ни, Борисов коментира: "Единственото, което знаем, е, че тя въз основа решенията на парламента – помощта за Украйна, декларациите, които приемахме".