Тези избори струват над 100 млн. лева. Цялата инвестиционна програма на Пернишка област е сигурно една трета. Общо дотук, с тези упражнения - над милиард. Няма такава държава. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред членове и симпатизанти в Перник. 

"Ние бяхме пример как да се спазва законът и да не се допуска нелегални мигранти. Преди няколко години афганистанци ги връщахме в Афганистан  от България. Ако България не направи правителство сега, рискът да почнат държавите, в които победиха десни партии, да настояват пред своите правителства да връщат мигрантите от там, където са дошли, кризата в България ще е чудовищна", заяви лидерът на ГЕРБ. 

"Само един се е справил. Само една партия се е справила", категоричен бе той. 

Борисов каза още, че страната има нужда от редовен кабинет, за да може да се усвоява европейски средства и да участва в проектите на НАТО за изграждането инфраструктура у нас. 

"Как може да се излезе от икономическата криза? При нестабилна политическа обстановка няма инвеститори, които да дойдат, а и те гледат - България не усвоява европейските фондове, няколко процента. Сега вървят и натовските коридори - златна мина за един народ да си поправи тази изостанала инфраструктура - има европейски пари, натовски пари, ние сме изключително добър партньор. Сега ни трябват умни, стабилни и редовно избрани министри, които да ни ги дадат", заяви той. 

"Резултатът ни трябва да е отличен, за да можем да направим правителство. Да допуснем, че колегите от ПП-ДБ оферират към нас - равноотдалечен премиер или поне така Наско Атанасов ми каза, даже има ми каза, но не е приятелски. Ако това е оферта към нас, тя трябваше да е по-честна - кои и кой. Кой ще бъде този равноотдалечен премиер?", попита Борисов. 

Според него, ако страната се управлява от равноотдалечен премиер, то той или тя трябва да участва активно в предизборната кампания на всяка една партия. Лидерът на ГЕРБ смята, че няма как да бъдат намерен цял Министерски съвет, който да не бъде обвързан с нито една политическа сила. 

"Не го виждам как ще стане, но и да има такъв човек, той трябва да доведе 20-30 министри, 40 зам.-министри. А ако има такива, те ще са си направили партии. Това е нова сглобка, но не се нарича така, а се нарича равноотдалечено мнозинство. Представете си, че се съберем, вие няма да искате да гласувате за такова нещо", каза той. 

Водач на листите на ГЕРБ-СДС в Перник е Георг Георгиев. Коалицията е под номер 18 в интегралната бюлетина.