Честито на българския народ за промените, които направиха с ваша помощ. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти по повод случващото се с инхаус процедурите и строителство за фирмите през последните три години, предаде репортер на "Фокус"

"Какво се оказа сега от това, което чухте в залата, на ПП ли са, на ИТН ли са, на кой са тези фирми? Какво получи българския народ за тези три години, понеже много пъти съм говорил, но вие се водехте по сензацията "Хемус", чували, глупости. Какво се оказа на практика, че с тези инхаус процедури ние сме щели да построим два пъти по-евтино, вече да има "Хемус", вече да има "Струма", вече да имаше Видин-Монтана. Честито на българския народ, с промените, които направихте през тези три години. С ваша голяма помощ нито е построено, два пъти е по-скъпо с индексациите и същите фирми. Три години хаос, нищо, нищо и на двойна цена. Това е далавера, извинявам се точната дума е глупост, това е глупост", бе категоричен Борисов.

По думите същите фирми, на двойно по-висока цена, с три години са закъснели.

"Честито на тези, които карат по строшените пътища, редят се за километри на границата с Гърция, че няма "Струма", че няма "Хемус", че дори входа за Приморско не е пуснат", посочи още той относно новината, че правителството ще индексира инхаус договорите за строителството на магистрала "Хемус" с цел ускоряване дострояването на аутобана между София и Варна, обяви днес министърът на регионалното развитие Андрей Цеков.

По повод предстоящите местни избори, Борисов коментира, че ГЕРБ ще участва със свой кандидат за кмет на София. "Винаги сме участвали със силна листа и когато дойде времето ще съобщя името на нашия кандидат. Изпълнителната комисия на партията реши да се номинира след август месец. Ако има дясно- центристки блок съм готов на разговори", добави той.