Не мога да се съглася за смяна на министър, защото не угажда за партийни назначения. Когато дойде темата МВР, казах им на (бел. ред на ПП-ДБ)., че трябва да е експерт и професионалист, отдалечен от всички. След реформите в МВР нямахме нито един човек дори и на средно ниво. Отидоха и се консултираха и предложиха Калин Стоянов, съгласил съм се, заяви лидерът на ГЕБР Бойко Борисов пред журналисти в парламента, предаде репортер на "Фокус".

Когато се бяхме срещнали няколко пъти, бяхме решили как ще действаме - че ще бъдат техни министри с наши зам.-министри. Аз предложих да се избира от наличните, назначени от тях, по тяхно време", допълни Борисов.

"Няма политически лица и не може да се носи политическа отговорност, тези назначения са експертни и са на "Продължаваме промяната", каза той.

Лидерът на ГЕРБ е категоричен, че е против полицейското насилие.

"Това не е чест на пагона. Когато човек е паднал - не се рита и не се бие, слагат му се белезници и се води в районното. Не мога да защитя полицай, който бие паднал човек", каза още той.

Борисов добави, че ГЕРБ ще подкрепи предложението на ПП-ДБ за създаване на парламентарна анкетна комисия заради полицейското насилие, както и това на ДПС отново за комисия относно скандала с машините и действията на зам.-министъра на електронното управление.