България е на първо място в Европа по съдебна реформа. Ние (бел. ред. с партньорите от сглобката) сме направили много добри неща. Гърция е последна. Това каза, след като гласува лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на "Фокус"

"Трябва да си преглътнем егото с тези избори, защото имаме да свършим Конституционна реформа, да довършим Съдебната реформа, да направим изборите за ВСС, да не се поддаваме на емоция. Кирил Петков ми беше казал, че ако отидем в петък и участваме в този цирк - това ще го огорчи. Аз събрах групата, казах им, решихме и не влязохме в петък за енергийния закон, за да не го огорча. Изпълних си ангажимента. След изборите по-добре да се работи добре и бързо, за да свършим това, което сме започнали", каза Борисов.

На въпрос дали са възможни нови парламентарни избори, Борисов заяви: "Ще видите и от днешните резултати, съдейки и по това, което дават социологическите агенции, нищо по-различно няма да се случи. Да изпаднем в безвремие за няколко месеца, после отново да се сдобряваме и да правим нови сглобки. Аз не го искам. Да, "виновен" съм за сглобката, защото считам, че иначе ще е по-зле", бе категоричен той.