Това правителство ще бъде изцяло на ГЕРБ. Това искат нашите избиратели. Затова имаме над 11% пред другите. Всякакви други алтернативи се приемат лощо от симпатизантите на ГЕРБ. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов относно възможността за съставяне на правителство с първия мандат в кулоарите на парламента, предаде репортер на "Фокус"

"Бях ясен при президента и всички се готвим за избори. Няма как да дойдат тези шест човека", заяви Борисов. 

Според него единствената възможност да бъдат получени необходимите гласове, е, ако подкрепата дойде, за да може ГЕРБ-СДС да бъдат сочени с пръст, а не, за да се състави стабилна управленска конфигурация.

"С 68 депутата какво правителство да се направи? Как после ще работи това правителство? То ще бъде непрекъснато изнудване. Всички знаем, че правилното в така разчертаните линии е да се отиде на правителство", категоричен бе Борисов. 

Той окачестви като спекулации твърденията за разбирателство с ДПС. Борисов обясни, че всъщност ГЕРБ-СДС и ДПС се конкурират в смесените райони. 

Бойко Борисов обаче заяви, че ГЕРБ ще бъде отговорна партия, която ще предложи правителство: "Ще предложа правителство на отговорността. Ако излязат ПП-ДБ и кажат, че го подкрепят, или партия с физиономията си, че го подкрепят, тогава ще избегнем изборите". 

"Не пазарувам депутати", отсича лидерът на първата политическа сила.