Ще положа всички компромиси има правителство. Без правителство в Брюксел България рискува държава. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Дулово, където той се срещна с членове и симпатизанти на партията. 

"Говорим си за сухопътен Шенген, но той не съществува, защото канцлерът Шолц сложи проверка на всички външни граници на Германия, включително с Франция. Ще започнат да връщат мигранти към България, защото те са минали оттук. Затова ние така пазихме границата", предупреди Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ призова за запазването на етническия мир в страната. Той похвали Юксел Ахмед за работата му през всички години за християни и мюсюлмани. 

"Докторе, говориш за една върхушка, тази върхушка внуците им управлява София. На генерал лейтенант Терзиев, шефът на Военното контраразузнаване, внукът му е кмет на София. Те са върнаха със страшна сила. Тук не искам да спорим кое ДПС е по-добро или по-лошо - винаги съм казвал, че добро ДПС няма", заяви той. 

"На тези земи Господ е отредил да живеем християни и мюсюлмани заедно. Няма да се ръководим от върхушките, които се опитват да завземат една или друга политическа група. Това е пътят в партиите - да има и български християни, и български мюсюлмани, и български католици, и български арменци. Това, което е ГЕРБ", коментира още той.