Имат минути да мислят. Това заяви Бойко Борисов пред журналисти. обръщайки се към ПП-ДБ минути преди гласуването на проектокабинета "Желязков".

"От тук нататък не виждам нещо, което да промени ситуацията. Единственото, от което се притеснявам, са опитите на Денков да ни обвързва с Пеевски. Затова отказах всякакви преговори. С всички аз съм проявявал уважение, както и с Костадинов, но ние сме различни партии", каза още Борисов.

Той обвини председателят на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков в разпространяването на лъжи от парламентарната трибуна: "Не сме непримирими врагове, те просто говорят лъжи. Денков ми е бил заместник-министър, а ми говори как се запалил човек. Те убиха човек по време на предизборната кампания и отидоха да асфалтират след това, но ние дума не казахме".

Борисов заяви, че не са се водили разговори с представители на "Величие" с цел осигуряването на подкрепа за правителството. 

За следващите избори той описа два варианта - или хората да бъдат убедени да гласуват, или партиите да проведат сериозен разговор за променяне на избирателната система и предупреди: "Няма да ни има след днешния разпад нито във военната индустрия, нито в геостратегическите проекти, никъде няма да ни има, докато се занимавате с тези дребнотемия".