На стената на Министерски съвет сигурно няма повече места за портрети на премиери. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти, предаде репортер на "Фокус".

"Дали е Горица, Кики, Ники, Гълъб... на стената на Министерски съвет сигурно няма повече места за портрети на премиери, изпълниха се. Убеден съм, че сутрин се събират, пият кафе и не вършат никаква работа. Не, че не могат, не, че не искат - чакат да видят дали ще останат. Чакат да видят нов, стар министър, а той вече е стар на 2 месеца. Бил съм в МВР дълги години, бил съм на най-високия професионален пост, това са ветропоказателите на държавата. Щом усетят за смяна - почват да се оглеждат за следващия, а ние имаме да се борим с миграционна криза, Шенген. Калин (бел. ред. вътрешният министър Калин Стоянов) се справяше много добре, за какво му беше да ходи там пред президентството? Г-н Петков каза как го е интервюирал в колата и тогава поехме ангажимент за дълго да е министър. Защото аз не знам кой от системата би се съгласил да стане министър, защото след 2-3 месеца отива на боклука. Това е месомелачка за кариери!", коментира Борисов.

Той поздрави президентът Румен Радев и Димитър Главчев.

"Те намериха сили и се надявам понеделник да има правителство. Защото след това политическата криза ще е още по-тежка, ако и това не се случи. Аз по никакъв начин не се меся и не искам да се меся в никое служебно правителство", каза още лидерът на ГЕРБ.