Лидерските срещи не са фиксирани, могат да се провеждат по няколко пъти на ден, ако е необходимо. Няма напрежение между партньорите в управлението.  Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на парламента, предаде репортер на "Фокус".

Днес се очаква срещата да се състои в 10 часа в сградата в парламента. Припомняме, че бе вторник бе обявен като ден за разговори между първите две политически сили, но поради натоварен график във вчерашния ден такава среща не се състоя.

Борисов коментира и евентуалното посещението на Володимир Зеленски у нас като каза, че украинският президент е добре дошъл.

“Това би било добър знак за демократичната общност в България, препотвърждаване на евроатлантическите цели и признание за всичко, което правим последните месеци", смята той.

"Президентът Зеленски е един от хората, които в момента определят световната политика, водещи война с агресора Русия. Подобно посещение би било много добър знак за демократичната общност, евроатлантическите ни цели, признание за всичко, което България прави през последните месеци. Ако има такава визита, ще се видим с него", каза още той

Борисов изрази притеснение за проблемите с АЕЦ "Запорожие“, които излязоха от разговора между Зеленски и Макрон като каза, че това е най-голямата ядрена мощност и ядрена бомба в Европа.

Лидерът на ГЕРБ направи и коментар за вчерашното изявление на Иван Гешев като смята, че всичко, което бившият главен прокурор е направил в последните си дни на поста е било в подготовка на политическия му проект. Борисов разкри, че от ВКС са дошли трима прокурори, които са го питали защо е поискал оставката на Гешев.



Той изрази недоумение защо викат само него и е попитал дали са викани и други политически лидери на разпит.