Изводът за тези 4 години е това, което се случва в Граф Игнатиево - пълен разпад, пълен хаос. Това ли беше най-важно, докато не се знае живи ли са, не са ли, да ви изтриват записите и да заглушат гласа ви. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Силистра във връзка с трагичния инцидент с двама загинали пилоти днес в Трета авиобаза Граф Игнатиево, предаде репортер на "Фокус"

Борисов изрази своите съболезнования към близките на загиналите днес. 

"Жалко за момчетата. Мисля, че и аз съм ги виждал тези пилоти, защото когато направихме Граф Игнатиево, беше затворено военно въздушното училище", каза още той. 

"В моето правителство бюджетът за отбраната беше три цяло и нещо. За да стъпят ВВС на най-модерната ни основа, поръчахме и платихме първите 8 F-16 BLock 70, Обучението сега на един пилот на F-16 е 10 млн. ", заяви още Борисов.

Той коментира още, че в цял свят страните инвестират средства по линия на отбранителните способности.

Предсрочните избори

"Предложих онзи ден да говорим как да стане. Видяхте какво стана - всеки се прави на интересен. Ние (бел. от ред. - ГЕРБ) ще работим, ще си направим нашия резултат, ще си направим правителство", коментира той.

Той заяви, че изявленията на Асен Василев от сутринта не допринасят за намирането на изход от политическата криза в страната. Лидерът на ГЕРБ сравни поведението на лидерите на "Продължаваме промяната" с това на Корнелия Нинова

Борисов заяви, че в приоритетите на парията му ще бъдат за изграждането на ифраструктурата на страната, запазването на ниски данъчни ставки, пълното усвояване на европейските средства и борбата с корупцията. 

"Имаха пълно мнозинство в парламента, когато бяхме изчегъртани. Защо не си приеха, ако е трябвало да се приема нещо. Когато управлявах, приемахме всичко и парите на българите се разплащаха. Сега на всеки нещо сме виновни за неговите неудачи