Имаме претенции към бюджета, но чисто политическият акт е да бъде подкрепен. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента преди разглеждането на проектобюджета за 2023 година на първо четене, предаде репортер на "Фокус".

"Имаме претенции към бюджета, но чисто политическият акт е да бъде подкрепен. Направих среща с нашите депутати в този бюджет за полицията, социалните работници и пожарната, да бъде вкарано като наше предложение, но се разбрахме за следващия бюджет, след два-три месеца, много по-задълбочено да се направи и в други сфери, в които виждаме проблеми в момента, а хората очакват решения", обясни той.

Лидерът на ГЕРБ е оптимист за проектобюджета за 2024 година. Той бе категоричен, че ако Василев води по-добър диалог с браншовите организации, ще намира и по-широка подкрепа за параметрите. 

"Този бюджет е на месец и половина. Мисля, че ако почне да се вслушва повече в браншовите организации, ще има по-голям успех. Оптимист съм за следващия бюджет. Този просто трябва да го приемем, за да гарантираме пенсионерите,  учителските заплати, културата, образованието, археологията, вероизповеданията и т.н. С такива "малки пари" може да се получи по-добър ефект", заяви Борисов.