Благодаря на Урсула Фон дер Лайен и на комисията за това, което са направили. Повярвайте ми това е един ресор, който е точно подходящ за програмите, за които пишем за България - индустриализация, стартъпи, иновации. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента, след като стана ясно, че България ще управлява ресора стартъпи, изследователска дейност и иновации в новата Европейска комисия, предаде репортер на "Фокус"

"В тези 5 години, които идват, при една добра програма и редовно правителство, България може да направи много", заяви Борисов.

По думите му програмите в сферата на конкурентоспособност и иновации са най-мощните и ресурсни програми. Борисов каза, че в Европа отчитат способностите на България в сферата на дигиталните умения и IT сектора. 

Томислав Дончев допълни коментира и доклада на Марио Драги във връзка със състоянието на европейската икономика. Той каза, че препоръките за инвестиции в индустрията, които Драги е направил, попадат в сферата на компетенциите на ресора, поет от Екатерина Захариева

Той каза още, че за да се развие икономиката на страната ни трябва да положи усилия за повишаване на добавената стойност в индустрията: "Към момента произвеждаме компоненти като зъбни колела, в някои случаи скоростни кутии, ще станем по-богати, ако произвеждаме автомобили".