Искам да върна дневния ред да се надпреварваме кой по-добър проект ще даде за българските градове. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Шумен след среща с бизнеса и инвеститорите в индустриалния парк в града, предаде репортер на "Фокус"

"Единственият начин да се върне доверието на обществото в политиците е това, което правим в момента. Затова обясняваме на хората, че трябва да гласуват ианче ще се наредят още партийки в парламента. Вече четири години пропиляхме", каза още той. 

Попитан дали ще има стабилно правителство след поредните парламентарни избори, той каза: "Ако няма стабилно правителство, просто разпадът в държавата е виден. Както се разпадат политическите партии, така ще се разпадне всичко. Разападат се системни партии".

Борисов определи случващото се "Движението за права и свободи" като "опасно". 

"Разпадът в ДПС е опасен, защото има много български мюсюлмани от двете страни. Надявам се, че колегите там ще стигнат до краен резултат", заяви той. 

Лидерът на ГЕРБ апелира да се спазват всички закони в страната: "Има Закон за политическите партии, включително за Централната избирателна комисия, не трябва да се правят компромиси, каквото пише в закона". 

Борисов каза, че за да се върне доверието на обществото в политическата класа е чрез преки срещи и дискусии с тях за бъдещето на страната и належащите проблеми. 

"Видяхте какво правят служебните правителства, подписват договори. Плащаме всеки ден по 1 млн. на ден и понеже няма кадърни правителства, този договор не може да се изпълянва. Това, което изкараме от "Балкански поток", го връщаме обратно", коментира още той.