Традиционната ни подкрепа на спортни и културни инициативи, като L'Etape Bulgaria от Tour de France, които водят до ползи и за местните общности, са от изключително значение за нас. Това каза в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“ управляващият партньор в маркетинговата агенция 360 All Digital и представител на генералния спонсор "Грома Холд“ Борислав Велков.

Второто издание на легендарното състезание L'Etape Bulgaria by Tour de France ще се състои на 28 юли в района на Велинград. Организатор е Спортен клуб "Спорт за всички – София в Европа“, а генерален спонсор на състезанието е утвърдената пътно-строителна компания "Грома Холд“. В състезанието могат да участват всички желаещи – както аматьори, така и професионалисти.

"Смисълът от едно такова състезание не е само неговото фактическо провеждане, смисълът от подобно състезание е то да стана достояние на колко се може повече хора, така че да се обърне внимание на любителския спорт, на масовия спорт, на това повече хора да се включат в него,“ каза той и допълни, че целта им е колкото може повече хора могат да се обърнат към колоезденето.

Колоезденето без добри пътища е за никъде. Точно затова подготовката за едно такова състезание започва месеци преди това, каза Борислав Велков и обясни, че се наблюдава технически самото трасе на провеждане на състезанието, изграждат се пунктове в помощ на състезателите с различни храни и напитки, поставя се специално указателна индикация. "Това са неща, в които ние участваме активно като компания, още повече че имаме опит и техника да го направим. Организацията на такова събитие не е шега и то се прави под много строг контрол на Tour de France и на експерти от Франция,“ каза той и добави, че пътищата край Велинград са в много добро състояние за провеждането на подобен тип състезания.  

Провеждането на етап от голямото състезание Tour de France в различни държави в Европа е една изключителна възможно за развитието на туризма в даден район. "Колаборацията между подобен тип състезание, които създават и интерес у хората, и бизнеса, и регионите, и държавата, е перфектната комбинация, по която да се развива и спортът, и туризмът, и инфраструктурата,“ категоричен е Борислав Велков.