Война между институциите означава само едно – загуба и щета за обществото. Това каза на брифинг зам. главният прокурор Борислав Сарафов, предаде репортер на Агенция "Фокус“. "Имам почти 30 години стаж само като магистрат. Помня много конфликти между институционални, които винаги са личностни. Не трябва да се допусне междуличностните конфликти да се пренасят в работата на институциите, защото война между институциите означава само едно – загуба и щета за обществото. Това нещо не трябва да се допуска“, заяви Сарафов.

"Всички сме разумни хора и трябва да работим в интерес на обществото и хората, защото това е нашето призвание и работа. Всеки има своите функции в наказателния процес. Нашите функции са изпълнение на нашите функции. Всяко такова нещо ще се рефлектира негативно върху самото разследване. Ако се установят конфликти между различните органи, които отговарят за едно и също нещо, това ще доведе до едно фиаско, от което ще страдат хората и справедливостта“, уточни той.

"Искам да апелирам и към колегите пот МВР, и от Прокуратурата, да не се допускат междуличностни дразги, защото това ще доведе до една вакханалия и разграждане на държавността. Всички очакват от нас да се държим като разумни и достойни хора", каза още Сарафов.