Няма да правя театър и да си късам оставката като г-н Гешев. Това каза на брифинг зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, предаде репортер на "Фокус".

"Ще се опитам да се придържам към морала и професионалната етика доколкото това изобщо е възможно в тази ситуация. Искрено съжалявам, че вместо да изпълняваме служените си задължения, ние занимаваме обществото като вадим кирливите си, мръсни гащи и ги развяваме пред медиите и обществото", заяви директорът на НСлС.

По думите му точката на търпимост е стигнала до там, че е необходим дълбок катарзис, за да се отреже гнилото и прокуратурата най-сетне да заработи в полза на обществото. Той уточни, че не таи лоши чувства и негативизъм към главния прокурор Иван Гешев.

"Днес чухме, че г-н Иван Гешев е голям родолюбец и българин. Може би, именно затова ползва като лична резиденция една емблематична къща, която се намира в курорта "Боровец". Това е т.нар. вила на регентите. Тази къща към момента е служебна почивна база на Прокуратурата на Република България. Но, за съжаление, до нея няма достъп никой от магистратите, защото г-н Гешев я приватизира за собствено ползване", заяви Сарафов и призова медиите да отидат още днес, да влязат и да "преценят" как удобно се е нанесъл в този имот.

"Знаете, че г-н Гешев ползва два бронирани автомобила също закупени с пари на институцията. Стойността на всеки един от тях е над 1 млн. лв. Това е ярък пример за неговото родолюбие“, посочи зам.-главният прокурор.

"Всъщност г-н Гешев смята, че притежава институцията прокуратура като своя лична собственост, но го уверявам нито той, нито който и да е друг не притежава нотариален акт за собственост на прокуратурата. Институцията е на гражданите на тази страна", заяви магистратът.

Припомняме, че по-рано днес главният прокурор Иван Гешев каза, че иска оставката на заместника си Борислав Савафов.