Не съм мечтал да работя в радио, но изведнъж се случи още на 17, когато ме поканиха да водя хумористично шоу в пловдивското радио. Това поставя началото на живот, изпълнен с радио, музика и класации. Това коментира в предаването "Животът на фокус“ на Радио "Фокус“ с водещ Ася Александрова журналистът и музикален мениджър Борислав Лазаров – едно от емблематичните лица на bTV.

"Радио ще има докато има човечество. Това е едно от най-великите изобретения на тая планета. Това е магия, до която човек докосне ли се веднъж през живота си, остава в нея за цял живот,“ каза той и допълни, че радиото е най-бързата медия и може да реагира много бързо за разлика от другите медии, като за него е задължително да се запази колегиалното отношение между различните медии като гилдия. "Нашата задача е да дадем най-доброто на слушателите и зрителите като една гилдия.“  

Автор на много филми и репортажи за телевизията, които му носят стотици признания, включително и от Българска академия на науките, Борислав Лазаров споделя, че в тях се отразява това, което обича да прави и от които се интересува – култура, изкуство, наука, любопитни факти, странни хора. Споделя, че любимият му герой се казва Винету Келешев – един страхотен човек,  който от любов към героя на Карл Май си сменя името.

"Историите са много, признанието е било и от страна на зрителите, и от страна на колеги. Много от моите репортажи и филми са стигали като истории по-напред. В първия ми по-дълъг репортаж за предаването "bTV Репортерите“ разказахме за това как един човек в близост до Асеновград в Родопите беше открил череп на извънземно. После това предаване беше купено от японска телевизия. Въпросът беше, че аз бях много разочарована, защото накрая се оказа, че черепът не е на извънземно, а на крава.“  

През 2018 година получава признание за своята работа и от Българската академия на науките като един от журналистите, допринесли най-много за популяризиране на науката. "Аз съм се докосвал наистина с много голяма любов именно до тях и винаги съм се стремил да разказвам истории, които освен да бъдат забавни, да бъдат и с полезна част, която да провокира интереса на хората, защото аз съм бил провокиран от нещо подобно и искам да го споделя с тях,“ сподели още Борислав Лазаров.  

Една от историите, които не е успял да разкаже докрай, е тази за секретната военна операция в Царичина, където търсеното съкровище на цар Самуил, посочено от местен жител, се трансформира във времето с участието на екстрасенси в гробницата на първия хуманоид, който е населявал тези земи. Военните правят разкопки, като тунелът, който е със спираловидна форма, достига до близо 180 м. Интересното е, че през 1990-1991 година шефът на генералния щаб се сменя и пращат една група учени, между които проф. Божидар Димитров и проф. Димитър Овчаров, които след огледа казват, че няма нищо. И веднага след това запечатват с тонове бетон цялата тази дупка, като официалното обяснение е, за да не влизат хора вътре, защото има опасност от срутване и наводнение. "Това е историята, която не можах да разкажа до края, защото ако този тунел беше достъпен и можеше да се продължи с тези разкопки, все нещо щяхме да видим или да дадем отговор на въпроса,“ допълни журналистът.

Борислав Лазаров сподели още, че и като водещи на прогнозата за времето от 5 години продължава да разказва интересни истории, които са свързани с времето и промените в климата, като интересните факти за появата на Северно полярно сияние, наречено още aurora borealis, и Южното, известно като aurora australis, която се дължи на слънчевата активност с т.нар. "слънчев вятър“.