Трябва рестарт на цялата система в България. Така повече не може. Не може повече сглобки, игри на дребно, жалки договорки на първия с втория, с третия и как да оцелеят за няколко месеца. Това заяви председателят на парламентарната група на "БСП за България" Борислав Гуцанов в декларация от парламентарната трибуна, предаде репортер на "Фокус"

"Не е момент за встъпителни жертви. Тези речи са жалки на фона на парламентарната безизходица и пропаст. На фона на това, че не можем да открием изход от ситуацията. С огромна тъга и безпокойство гледаме как егоцентризмът все повече завладява партиите и отделни политици", заяви Гуцанов. 

По думите му енергията от протестите през 2020 година е била изхабена, а управляващите партии в 49-ото Народно събрание са променили Конституцията, погазвайки всички правила. 

"Две години парламент на практика няма. Единственото, за което ви бива тези, които управлявахте по някакъв начин, е да раздавате българското оръжие на Украйна и да ни излагате на международен риск", каза още той.