България не успя членоразделно да постави интереса на страната ни по отношение на РСМ при срещата между Кирил Петков и Кириакос Мицотакис. Това каза докторът по конституционно право Борислав Цеков за предаването "Това е България“ на Радио Фокус“. Според него премиерът Петков не е добре ориентиран по тази проблематика и българските приоритети не са били добре защитени.

"Личи една дезориентация, един подход на парче, сякаш на коляно се е подготвила българската държава в лицето на правителството и на самия Кирил Петков за тези срещи, а в крайна сметка самият г-н Петков трябва да разбере, че това не са два старт-ъпа, които трябва да се договорят да похарчат едни кредити, а нещата са доста по сериозни и изискват предварителна подготовка, каквото очевидно, макар и след многомесечното си участие във властта, г-н Петков не демонстрира", каза още Борислав Цеков.

Според директорът на Центъра за Нова Европа Борислав Цеков, ако българите като малцинство се впишат в Конституцията на РСМ и това доведе до капитулацията на страната ни пред претенциите на Скопие, това би било най-тежкият удар за нашата идентичност и димна завеса, зад която ще се опитат да скрият едно национално предателство сегашните управляващи.

Цоня Събчева