Кандидати за премиери бол. Най-правилно е 6 милиона имена да сложим и всички в България ще са кандидати за премиери, друго е колко могат. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента, предаде репортер на "Фокус".

"За ГЕРБ няма никакво значение кой ще е премиер", категоричен бе Борисов.

"Единственото, което можем да твърдим по време на управлението на Димитър Главчев е, че никой не оспори изборите. Това е факт. Иначе пак казвам - абсолютно безразлично ни е кой ще бъде служебен премиер и служебни министри. За мен тези избори са действително избор на хората какво да се случва и дали този хаос да продължава", каза още той. 

"Няма как да се съберат водата и олиото заедно. За ГЕРБ добро ДПС няма, затова се надявам и другите партии да проявят повече разум и да не се водят от анти-емоциите, които имат. Правото е на президента - каквото иска - това да избере", каза лидерът на ГЕРБ.

"Тези колеги (бел. ред. ПП-ДБ), Найо (бел. ред. ПР на ПП-ДБ) е крайно време да гледат собствената си партия. Защото ГЕРБ 20 години може с всеки и може без всеки. Аз съм казвал много ясно, че добро ДПС няма, за да работим с което и да е от тях, а колегите, които се заиграват с едни или други - ще си платят цената на изборите", каза Бойко Борисов.

Припомняме, че вчера акад. Николай Денков от "Промяната" призова Борисов да каже може ли да има ГЕРБ без Пеевски.