Ние сега като сме разделени - всеки се връща в старото русло, в което е бил. Докога така ще продължаваме? Това с равноотдалечения премиер е мимикрия, в която да може с плаващи мнозинства да се доразруши и съдебната система. Това каза по време на пресконференция в Хасково лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на "Фокус".

"Трябва да се разрешат проблемите с регулаторите и споровете в съдебната система да са справедливи. Ние дори за регулаторите не можем да намерим равноотдалечен от двете страни човек за когото и да било досега. Намерихме за НЗОК и то така го намерихме, че в един момент ги накарахме и те, и ние, и двамата да си подадат оставките", заяви Борисов.

"Тези, които попречиха на еврозоната - сега са най-големите й защитници. Ние бяхме изпреварили Хърватия, сега румънците са пред нас в светлинни години", коментира още той.

"Този филм (бел. ред. с равното отдалечаване) го играхме. Ми, като е толкова отдалечен как ще се сближим? То ще е кой да надделее над министрите. Абсурд. Ние го правихме. Лидерите на "Промяната" бяха Кирил и Асен. После те избутаха акад. Денков напред, а ние - Мария Габриел я върнахме. За да е равно отдалечено", каза още лидерът на ГЕРБ. 

Борисов се усъмни, че някой "тихичко се примъква да пипа флашките и устройствата за изборите" и бе категоричен, че това, което харчим, е повече от това, което придобиваме. Според него, обществените дебати толкова са се изместили към по-пикантните теми, към по злободневните теми, че ако се говори за следващо управление, по всички теми трябва да има разбиране как ще се продължи.

"Не е правилно Асен Василев да казва "ПП и ДБ вдигнаха доходите", не е правилно да казваш "ПП и ДБ оправиха дефицита". Ти (Делян Добрев - бел. ред) се правеше на опозиция и не гласуваше, но ние гласувахме за всички вдигания на пенсии и заплати. И двете партии могат да кажат "заради нас се вдигнаха доходите и дефицитът". Сглобката или съвместното управление изискват да партнираш по дадени теми с тези, с които работиш, дори да не си съгласен с тях. Това изисква тази коалиционна дисциплина. В нашите правителства пазехме финансовата дисциплина. В сглобката и ние се предадохме на левичарски популизъм и други политики и практики. Иначе щяха да кажат, че само ГЕРБ не искат да се вдигат заплатите. Но като няма подписано коалиционно споразумение за 4 г. - да се знае откъде ще се вземат пари, остава само един източник - да започнеш да взимаш заеми", уточни Борисов.

Повече вижте във видеото.