Гласувах София да продължи да се управлява добре. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като упражни своя глас, предаде репортер на "Фокус"

"Това, което стана в последните дни хич, не е добре, защото на нас ни беше най-приятно да побеждаваме с машини. Как бихте се почувствали, ако заварите някой да ви копира паролата? Ами, ако е вашият противник на службата? Ето това направиха в последните дни. Това, освен да събуди недоверие в хората...", каза още той.

"Считам, че решението на ЦИК за тези избори беше правилно. Виждате колко бързо става. За 3 минути гласувах с 3 бюлетини. В нашата централа имаме принтер, исках да видя дали имат кодове - оказа се, че няма. Тогава като са само принтери, защо са им кодове? Защо ходят посред нощ да ги снимат и на пресконференция в 22:30 ч., че чак тогава са сертифицирани тези принтери. Много са им леки тезите и съжалявам, че не успяха да се справят с провеждането на изборите", допълни Бойко Борисов.

След като е издадена заповед, че в тази стая не може да се влиза, той (бел. ред. - зам.-министъра на електронното управление Михаил Стойнев) отишъл да снима с личния си телефон. Всеки един от вас да си представи - заварвате вашия опонент, грабнал ви е телефона и ви снима паролата. Какво ще си мислите след това? За какво му е - да ви праща мейли, да ви чете кореспонденцията, да сваря ваши снимки?", попита реторично Борисов и продължи: "Как вие бихте питали, госпожо, ако министър на ГЕРБ отиде и се оплаче, че негов министър е бил притискан от 20 депутати, за да обществени поръчки за милиард и 200. Дали няма да е това скандал чудовищен? Връщам се към един запис, в който точно за тези машини се говори, че са ала-бала, че е откраднат проектът на Слави. Нека сме обективни поне веднъж и да мерим с обективни аршини. За милиард и 200 е скандал, другото не е скандал."

Той изрази съмнение, че няма да бъде опорочен вотът и посочи, че е хубаво първо да минат тези избори и в спокойна обстановка в парламента да се изследват всички възможни най-добри варианти. "Опорочаването на вота дойде от друго място, вие го знаете", допълни Борисов.