"За да покажем ние колко голяма работа сме, казват ПП, се отказваме от външен министър, но всички останали министри си остават наши. Това е майсторлък, но и преяждане с власт" така коментира последните политически събития лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещение във Варна, предаде репортер на "Фокус".

Борисов допълни, че каквото и да каже сега би било пазърлък. Той припомни предложението, което е направил преди няколко месеца за плавна смяна на Денков с Мария Габриел.

От морската столица, Борисов коментира още, че след като стане ясна оценката за работата на министрите, ГЕРБ ще започне да води разговори по меморандума. Тогава и ще станат известни при какви условия партията ще подкрепи подписването му. 

"С този меморандум излиза, че неправителствените организации стоят по-високо от политическите партии. Ако е така да си направим неправителствени организации всички. В този документ се казва да няма никой освен ПП-ДБ и ГЕРБ в избора на регулаторите", обясни Борисов.

"Нормално е между партиите да има конфликти, но би трябвало да се обединяват около добрите неща, които са свършили и геостратегическата ориентация на страната, а не да се обиждат. "