Разбира се, че ще подкрепим правителството. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на въпроса дали ГЕРБ-СДС ще застане зад кабинета по време на гласуването на вота на недоверие, предаде репортер на "Фокус". 

"Щом съм тук, какво означава това. Разбира се, че ще подкрепим правителството, особено в условията на такава международна обстановка. Представете си служебно правителство и нови избори, плюс кметските", категоричен бе Борисов.

Лидерът на ГЕРБ бе попитан за популизма в хода на предизборната кампания. Той направи паралел между обстановката в България и тази в Израел. Водещите политически сили в страната от Близкия Изток премина през няколко поредни парламентарни избори, масови протести заради предлаганата съдебна реформа, а накрая бяха обединени от войната. 

"В лошо време сме за подобно разбирателство. В Израел видяхте, че и опозицията, и управляващите се разбрах, но кога – след като пет пъти се явяваха на избори, разградиха си държавата, компроментираха усилията на Мосад и Шин Бет и се стигна до тази ситуация.