Почват да се оправдават с ГЕРБ, ние от обед ги призоваваме да се видим, да отхвърлим ветото, да получим пари по Плана за възстановяване. Кирил Петков ми беше казал, че ако не се явим, всичко ще продължава постарому. Събрах групата днес, казах, че няма да влизаме, няма да провокираме. Това коментира пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов относно информацията, че заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнев е "записал хеш кодовете на машините за гласуване".

"Това е "Кодгейт" и не знам това как кореспондира с мен, с ГЕРБ и с ДПС. Не мога да разбера, защо за всичко, за което сгрешат, се оправдават с нас", обясни Борисов.

Той изрази недоумение, че не знае с какво ги е предизвикал към подобни действия: "Ние имаме принципи, работим прозрачно, и се надявам и след изборите да работим така. Нищо не сме направили. Нека да видим решението на ЦИК какво ще бъде, да не кажат после, че ЦИК е на Борисов, нямаме нищо общо".

"За каква ротация да гововрим, виждате какви обвинения се хвърлят. Въпросът е как да си приберем парите от “Лукойл".

Борисов уточни, че има още много неща да се вършат: "Не мога да ги разбера каква е тази жажда за власт, като сме им дали цялата".