Управляващата коалиция може да разчита на подкрепата на нашите депутати, за да може България да повиши своята боеспособност. Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на Агенция "Фокус“. Той коментира доклада след провеждането на КСНС.

"Всички части на НАТО са в бойна готовност, а в нашето въздушно пространство летят натовски самолети. В нашето Черно море плуват военни кораби с жива сила, формират се батальони и всичко това е в нашия регион. Народът обаче е казал – който не храни своя армия, един ден ще храни чужда. И затова разгледахме внимателно седемте точки в доклада на КСНС, които са пожелателни. Управляващата коалиция може да разчита на нашите 59 депутати бюджета на второ четене, ако тези точки да бъдат подкрепени с реални средства, за да може незабавно България да повиши своята боеготовност.

Надяваме се да видим средствата в бюджета, защото в противен случай ще излезе, че КСНС е бил, за да се отбие номера. Ние подкрепяме тези точки и ще ги подкрепим в парламента, стига да имат воля да ги изпълнят. Логичен би бил въпроса, откъде ще се отрежат пари. Именно затова финансовите министри на всяко правителство, когато изготвят бюджет, правят и разчети“, коментира Борисов.

По отношение на доклада от Бюрото за СРС-та лидерът на ГЕРБ заяви, че ясно е посочено, че подслушване е нямало.

"Хиляди минути ефирно време минаваха по програмите за незаконното подслушване. Както и при костинбродската афера ние загубихме проценти. Този доклад за СРС-тата е бил готов много отдавна, но е било изгодно да говорят, че по наше време са подслушване хора“, коментира още Борисов.