Нито съм имал къща в Барселона, нито имам, нито ще имам. Това каза по време на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на Агенция "Фокус“. По време на срещата си с медиите той коментира думите на Кирил Петков, че в доклад от испанските власти е публикувана негова снимка.

“Пореден опит да бъдем шантажирани, да бъдем дискредитирани, но, за радост, преди малко гледах мин.-председателя Петков, който коментира въпросния доклад или каквото и да е то. Неясен е начинът, по който само определени медии го получават и какви слухове има в него. Той директно каза, че единственото общо с моето име във въпросните медийни публикации, е, че ме има на снимка. Аз съм се снимал много пъти в Испания – на парада в Аликанте на испанската полиция, където пред 50 000 полицаи ми връчиха червения кръст на испанската полиция – за работата между българските и испанските служби. След това главният им секретар ми връчи жезъла на испанската полиция. Първият премиер, с който се срещах, беше Сапатеро, в Мадрид, после с Мариано Рахой, с Педро Санчес, така че имам много снимки в Испания“, заяви Бойко Борисов.

По отношение на актуалната обстановка в страната лидерът на ГЕРБ посочи някои от минусите в управлението на настоящото правителство. "Засекретиха енергийната комисия, а там за секунди са източвани милиони. Скриха фирмите, зад които стоят съветници и зам.-министри. В момента притоплят някакъв скандал, в който искат да ме забъркат. Нито съм имал къща в Барселона, нито имам, нито ще имам. Чудовищни са сметките за ток, дори с компенсациите хората не издържат, а за газа въобще няма компенсации. Не можем да кажем колко процента е точно инфлацията – всички я виждат в магазините. Умират средно по 100 души на ден, първи в света сме по смъртност месеци наред и това било справяне с COVID кризата. Месеци нямаме план за възстановяване, а и още го няма. Няма бюджет в средата на февруари. Още преди да са го гласували говорят за актуализацията му“, заяви Бойко Борисов.

"Държах все пак да кажа, че Петков беше коректен и ако имат такъв доклад, нека да проверяват, каквото искат да правят, да доказват. Странен е начинът, по който го правят за поред път. В началото говориха за стотици подслушвания, а се оказа, че такива изобщо няма“, добави Борисов.

"В другата стая има поне 15 депутати, които обсъждат бюджета и предложенията, които искаме да отправим. При тази ситуация единственото, което можем да направим, е да намалим данъка на 9% за храните, за да усетят хората разликата. За това работим, а през това време, за да ни разконцентират, те правят такива неща. Това обаче няма да им помогне нито с бюджета, нито с плана", каза още лидерът на ГЕРБ.