Ако продължат да управляват по този начин, до края на годината ще сме сигнали тавана на дълговете. Това каза в Сливен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

“Преди 7-8 месеца предупредихме за Румен-Радевата зима - какви ще са цените, инфлацията, какво ще е обедняването. Факт ли е? Факт е. Сега искам да предупредя с ведър тон, че, ако тези хора продължат да управляват по този начин - теглейки, не един, не два, а много милиарди, ще дойде следващият бюджет през месец ноември и тогава ще сме стигнали таваните на дълговете", заяви Бойко Борисов.

По време на срещата си със симпатизантите на партията той показа графики, представящи разликата в размера на годишната инфлация по време на двете управления, графика с разликите в годишния ръст на потребителските цени, такава с намалелия поток на преките чуждестранни инвестиции и други. "Капанът им е огромен. Всяко следващо правителство ще влезе директно в него“, коментира Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ благодари на посолството на САЩ в България за това, че по-рано днес оповести причината, поради която се е забавила доставката на изтребителите F-16 - пандемията от COVID – 19. "Убеден съм, че тогава – и парламентът, и правителството, избрахме най-добрите самолети за България в тази ситуация. Настоявам в бюджета депутатите да гласуват парите и за втората част, за да можем да окомплектоваме една цяла ескадрила така, както ние бяхме заложили в плана. Само за върховния главнокомандващ допълвам, че ние не сме сключвали договор с фирма. Договорите за самолетите са между правителството на България и правителството на САЩ. Има чисто обективни фактори, които забавиха самолетите“, добави той.

Към списъка с имена, предоставен от Кирил Петков на Прокуратурата, Бойко Борисов заяви, че ще се отнесе шеговито и представи на свой ред списък, изготвен от младежката структура на ГЕРБ.

"Лена Бориславова каза, че списъкът е от Гугъл. Моите младежи и девойки взели, че също направили списък от там. На първо място виждам, че са сложили Асен Василев, следва Янев – представяте ли си?“, заяви Борисов.