"ДАНС трябва бързо да обяснят какво се е случило в Ливан", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента, предаде репортер на "Фокус".

"Истинският проблем - взривяват пейджъри, взривяват уоки-токита. Създава се страшно напрежение върху България. Медиите по света пишат, че България е пряко замесена чрез плащанията. Някой трябва да го спре веднага това. В унгарските медии София се посочва като седалище на фирмата", каза още той във връзка със случващото се в Ливан.

На въпрос за предложението на ПП - ДБ за смяна на шефа на Антикорупционната комисия Борисов посочи: "И днешният дебат няма да допринесе до нищо, защото желанията на ПП - ДБ са безкрайни, а ние отиваме на избори. Моят скептицизъм се появява оттам, че в тяхната програма имаше само едно име за шеф на тази комисия - Бойко Рашков. Начинът на разсъждение на тези хора за работата на комисията ме притеснява. С Бойко Рашков начело - ние сме много потърпевши. И когато дойдат да ви извлечат от вас, като Севда пред децата, незаконно, без никакви обяснения, ще ви питам дали ще ви е страх", отсече лидерът на ГЕРБ.