Бившият зам.-кмет на столичния район "Младост" Биляна Петрова излиза от затвора. Днес Апелативният съд в Бургас е потвърдил решението на Окръжния съд в Сливен от юли, с което тя трябва да бъде освободена предсрочно, предаде репортер на "Фокус".

"Днес на открито заседание Бургаският апелативен съд постанови условно предсрочно освобождаване, въпреки протеста на прокуратурата. Били трябва до часове да бъде освободена!  За съжаление ще излезе със съсипано здраве и бастун от затвора, но поне ще може да се лекува!“ – това послание излезе на нейната фейсбук страница преди минути.

Припомняме, че в събота в свой Фейсбук пост бившата кметица на "Младост“ Десислава Иванчева призовава за предсрочното освобождаване на Петрова заради влошеното й здравословно състезание. Иванчева разказва за това как Петрова работила 3 седмици с натрошени кости вследствие на тежък труд в затвора. По думите на бившата кметица на "Младост" Петрова получавала обезболяващи, но те спрели да действат. Тя казва още, че Биляна Петрова се придвижва с бастун от месеци, а на ден трябвало да изкачва стъпала, равняващи се на 10-15 етаж.