При допускане на грешки, уронващи престижа на военната професия и Българската армия, отговорността е персонална. По тази причина бе освободен директорът на Информационния център на Министерството на отбраната (бел. от ред. - Владимир Миленски). Това заяви служебният министър на отбраната Атанас Запрянов по време на парламентарния контрол, който отговори на въпрос поставен от народните представители Иван Петков и Борислав Гуцанов от БСП относно политиката за запазване и развиване на авторитета на Българската армия предаде репортер на "Фокус"

Припомняме, че Владимир Миленски освободи поста си на 30 юли със заповед на министъра. На негово място бе назначен Георги Георгиев. Поводът за освобождаването на Миленски бе разпространението на видеоклип, който имаше за цел да популяризира военната професия сред младите. 

"Този клип е пуснат без съответните разрешения. Това е причината мерките, които взехме, да доведат до освобождаване на директора на Информационния център. Този клип получи негативна оценка от армейската общественост", обясни министърът. 

По думите му негативни реакции за разпространения клип са били получени от военните училища, военните, местната власт, които са заявили, че той не допринася за популяризирането на военната професия. 

Атанас Запрянов каза още, че във времето, докато Владимир Миленски е оглавявал Информационния център на МО е била подценявана дейността по популяризирането на военната професия, който е един от основните приоритети на центъра. 

"Тази задача е поставена на новия директор на центъра и нашите усилия ще бъдат насочени в тази насока", заяви служебният министър. 

Министър Запрянов обясни как се провежда информационната политика на ведомството:

"Предоставената информация на обществото за дейността на Въоръжените сили е ежедневна дейност на структурите, ангажирани с провеждането на информационната политика на ведомството. Работата на служителите се води от най-високи професионални принципи за предоставянето на достоверна, коректна, актуална и навременна информация за факти, процеси и позиции в сферата на отбраната на Република България", заяви министър Запрянов. 

Той каза, че в периода септември-ноември Министерството на отбраната предвижда провеждането на целенасочена информационна кампания за популяризиране на военната професия сред обществото и набиране на кадри в структурите на армията.