Нямам аболютно никакви притеснения, старото ръководство е оставило една прекрасна компания. Това каза пред журналисти бившият директор на "Булгаргаз“ Николай Павлов, след разпита в Софийска градска прокуратура, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

"Обясних как функционира газовият пазар и това е. Говорим за специфичен бизнес, трябваше да се обясни всичко и аз отговорих на всички въпроси. Нямам никакви притеснения, защото сме абослютно изрядни“, коментира Николай Павлов.

"Булгаргаз“ го оставихме в отлично финансово състояние, с платени сметки, с платен предплатен газ към азерската компания, на 60%, както е съгласно договора за предплатени доставки, към "Газпром“. Сега просто трябва да се съберат парите, които са с падеж 14-ти февруари, така че нямам абсолютно никакви притеснения. Най-важното е топлофикационните дружества трябва да бъдат компенсирани заради този мораториум. Знаете, цените бяха замразени и при тях ще се открие една много сериозна дупка, която ще се отрази и върху "Булгаргаз“, но това няма как да бъде приписано на старото ръководство. То си е свършило работата – оставило е една прекрасна компания. Кой, каквото ще да говори. С чудесни договори е както по отношение на дългосрочните парньори, така и по отношение на клиентите“, добави бившият директор.

"В момента бизнесът е жив, защото "Булгаргаз" продава на цени, които са значително по-ниски от действащите на европейските пазари“, коментира още Николай Павлов.