"За мен причината Брендо да се предаде може да е само една. Хората са казали "по-добре ужасен край, отколкото ужас без край". Най-нормалното нещо е като имаш присъди и постановени е да изтърпиш наказанието си", заяви Бойко Найденов - бивш директор на Националната следствена служба.

Допълни пред БНТ, че според него не можеш цял живот да се криеш. Брендо е бил един от многото хора, които са били разследвани основно за пране на пари, каза Найденов. Доказано е, че са трансферирани пари, които са били придобити по незаконен начин. След това са събрани необходимите доказателства и той е бил предаден на съда.

"Разследването започна от едно листче, което получихме от една британска банка за внесени кеш пари и след това преведени в София на негово име от съпругата му".

"По онова време реално създавахме начина, по който се разследват финансови престъпления. Благодарение на съвместната ни работа с колеги от Митниците, главно от ГДБОП, БНБ, успяхме да съберем качествени документи, които успяха да издържат в Съда за трансфери на пари, придобити по незаконен начин".

Част от тези пари са били инвестирани в имущества в София и по българското черноморие. Присъдата, която го очаква реално ще бъде около 7 години, дори и по-малко, посочи бившият директор на Националната следствена служба.