В България има изключително благоприятна среда за развитие на бизнес идеи, като самият бизнес е много адаптивен и устойчив и успява да превърне дори негативното в позитивно. Това каза Биляна Георгиева – основател и изпълнителен директор на Лидер.бг в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.

Лидерство и предприемачеството са неразривно свързани и истинският предприемач  трябва да е и добър лидер. А лидерът е човек, който с изключителната си енергия и харизма успява да стимулира и вдъхновява своя екип да дава всичко от себе си за каузата или в работата си. Истинският предприемач също притежава тези качества. "За лидерите е важно да подкрепят и да правят добро. Точно по тази причина ние подкрепяме и участваме в наистина значими каузи, които са свързани със събиране на средства за деца в неравностойно положение или други значими проекти. Това е много важно за нас, защото в едно такова партньорство се раждат добродетелите,“ обясни тя.

Лидер.бг е бизнес медия, предоставяща ексклузивна селекция от актуални икономически, технологични, научни и бизнес новини, обясни Биляна Георгиева. "Идеята за възникването на медията дойде по време на пандемията, когато се шириха паника, страх и негативни новини. Ние сложихме фокус именно върху позитивните бизнес новини, искахме да покажем, че в България наистина има много успешни хора, има много успешни бизнеси и има благоприятна среда за развитие на бизнес. Четирите основни стълба на Лидер.бг  като ценности са: предприемачество, бизнес, образование и култура.“  

По думите й индустриалният напредък през последните години в България дава възможност за развитието на много компании, които са устойчиви и достатъчно иновативни, за да могат да успяват да се развиват да разширяват своите дейности и на международните пазари.

"Ние, като медия, имаме основна цел да свързваме, да сме моста между младите предприемачи, новосъздадените компании и вече установените големи компании, така че да може да има обмен на опит. Ние сме именно този мост и този комуникационен инструмент, който и вдъхновява, и показва, и съответно достига до аудиторията, която се интересува от стойностно качествено съдържание.“

Според Биляна Георгиева е важно една компания е добре представена онлайн. "Когато един бизнес има добре изграден корпоративен сайт, който е технически издържан,  когато има участие в различни престижни медии, тогава търсенето на потенциален партньор, клиент, доставчик може да бъде обосновано на база на информация, която идва от първо лице, ние говорим за това което ние сме създали, за перспективите, които стоят пред нас и т.н.,“ обясни тя и добави, че в момента тече европейска програма по Плана за възстановяване, която е свързана именно с изграждане на онлайн магазин и складова програма.