https://youtu.be/vO3iOQRzjJE 

"Влязох в екипа на Терзиев, защото смятам, че той ще направи хубави неща за София и най-накрая ще можем, имайки повече общински съветници, надявам се пълно мнозинство, това ще решат хората, да проведем тези политики, които досега само сме набелязали като възможни, но поради факта, че сме имали под 20% общински съветници, не сме успели да прокараме!“.

Така отговори Георги Илиев, настоящ кмет на Слатина и част от екипа на Васил Терзиев, кандидат за кмет на София на ПП-ДБ, на Илиана Беновска, "Беновска пита – Радио К2“, която попита: "Защо влязохте в екипа на Васил Терзиев?“.

Беновска помоли Илиев да коментира нападките по адрес на Терзиев заради дядо му, който е бил част от ДС. Илиев отговори: "Аз ги разбирам, защото на много хора, на цяло поколение им е откраднато бъдещето и е нормално хората, които са пострадали, да имат такова отношение. Въпросът е да успеят да видят, че първо това не са неща, които Васил е правил и второ, че той не е постигнал успех благодарение на потеклото си! Той е постигнал успех в една сфера, в която няма как тези връзки да са му помогнали. И всъщност това е основното! Отделно от това той връща на обществото много, подготвяйки хора за тази индустрия. Терзиев се занимаваше доскоро с подпомагане на стартиращи бизнеси!“.

"Смятате ли, че ще успее да спечели той за София? Знам, че ще ми отговорите надъхано – да, разбира се! Но с какви качества?“, попита Беновска. Георги Илиев отговори: "Точно с тези качества, за които говорих, с умението му да управлява екипи, да управлява хора, да развива бизнеси. Всички тези умения, които е натрупал, могат да бъдат приложени. Естествено съвсем различно нещо е управлението на публични средства и осигуряване на бъдещето за цял един град, но всъщност той го е правел на по-малко ниво за много хора за много дълго време! Аз вярвам, че ще успее и вярвам, че ще бъде добър кмет!“.

На въпрос кои са първите 3 проблема, с които трябва да се захване новия кмет, Георги Илиев отговори,че първо трябва да се даде информация за всичките неща, които са крити през годините. Той подчерта: "Всички сделки, сметки на фирмите, които са собственост на Столична община, фирмите, които са собственост на фирмите, които са собственост на фирмите на Столична община, защото това са едни "матрьошки“, някои от тях са в ликвидация от 11 години! Тоест там работят едни хора, получават заплати, дружеството е в ликвидация. За мен това е първото, да се влезе и да се направи един одит на тези дружества и на всичко, което прави Столична община, защото виждаме, че бюджет има, но той не се използва по предназначение!“.

"Обаче Вие много добре знаете, че много от нещата се наричат търговска тайна!“, отбеляза Беновска. Илиев отговори, че няма търговска тайна за принципала. След като СОС е принципал на тези дружества, той трябва да може да има достъп до цялата

информация. Той добави, че другите два важни проблема засягат паркирането и зелената система на града.

"Ние от "Беновска пита“ и К2 отдавна се борим вие, държавниците, ако мога така да ви определя, да получавате много по-големи заплати по една чисто прагматична причина – да не се изкушавате да крадете! Защо не го осъзнаем и не го направим! Вие, откакто сте на административна длъжност, сигурно виждате как обикалят наоколо изкусителите?“, попита Беновска. Георги Илиев отговори: "Те са идвали дори при мен директно в приемния ми ден! Аз не мога да ги спра, защото идват и хора, които имат конкретни предложения. Много бързо обаче им стана ясно още на втория, третия месец на такива "уреждачи“, че тази практика, ако я е имало, вече е прекратена! Няма да разказвам подробности, но съм давал и хора на прокурор, но много бързо се разбра това!“. Беновска отвърна: "Чест Ви прави това!“. Кметът на Слатина заяви, че просто си върши работата.

Беновска пусна клипа на песента "На прага“ в изпълнение на група "Тангра“, по музика на Косьо Марков и текст на Александър Петров. Песента е част от кампанията на "Беновска пита“ и "Радио К2“ в подкрепа на дуалното и професионално образование, след което попита госта си дали би се присъединил към нея. Илиев отговори: "Да, разбира се! В крайна сметка това е нещо, което обществото трябва да прави, за да се развива. Трябва да има образовани млади хора, които знаят какво искат да постигнат и да им се даде възможност да бъдат обучени, за да го постигнат!“.