Ние сме единствената последователна партия, защото казахме,  че няма да участваме в коалиции и сглобки. Единствената партия, която остана последователна партия и след местните избори, защото ИТН излъчваше до последно председател на СОС. Ставаме свидетели на новата "сватба" на местно ниво с новите предатели от БСО и "Възраждане". Това каза депутатът от ИТН Станислав Балабанов в БНТ.

Той отбеляза, че въпреки комисиите, които имат ИТН в СОС, не означава, че участват в сглобката.

"Предстои да разберем как ще се разпредели ресурсът на София, стремежът за власт обединява. И Борисов каза, че много иска избори, а на другия ден заяви, че е доволен, че им е помогнал и се е отпушил процесът на работа в СОС", припомни народният представител.

Според него социолозите използват телевизионното време да говорят за политическо пространство и за проекти, които още не са създадени. Алтернатива е само ИТН, защото въпреки турболенциите доказа на българските избиратели, че е единствената която доказа, че е последователна. Крещящо е това сега, защото ПП-ДБ излъгаха избирателите си, което е катастрофално. Дават шанс на лицата, които са символ на корупция да управляват", каза той визира Бойко Борисов и Делян Пеевски.

"Слушаме само за битки за постове и власт. Да казват, че няма алтернатива, не съм съгласен". бе категоричен Балабанов.

"Не трябва да допускаме да се преформатира сегашното събрание. След едни нови избори ще се променят нещата и народът ще пренареди силите", посочи депутатът.