2016 година имаше референдум и 2,5 млн. българи подкрепиха идеята ни за мажоритарен избор в два тура. Бойко Борисов и ГЕРБ в онзи парламент саботира идеята на 2,5 млн. българи за промяна на избирателната система. Защо да му вярваме в момента? Тази идея с гръцкия модел в България е неработеща. Ако има мнозинство, достатъчно стабилно правителство и дълъг хоризонт, логично е идеята на два милиона и половина българи за два тура и мажоритарни избори да я доживеем. Това заяви заместник-председателят на "Има такъв народ" Станислав Балабанов в кулоарите на парламента, предаде репортер на "Фокус"

Попитан с кого ИТН би работила в следващия парламент, Балабанов обясни, че първо ще изчакат резултатите от изборите, а след това ще водят разговори с политическите сили, които влязат в 51-ия парламент. 

Той коментира и предложението на Кирил Петков и ПП-ДБ да бъде излъчен кандидати за министър-председател, който да е равноотдалечен от всички партии. 

"Нагледахме се на спасители през годините. Важно е да се подхожда практично и разумно. "Продължаваме промяната" трети месец говорят за надпартиен кандидат, нека видим какви ще са им предложенията", каза той.

Според Балабанов в ПП-ДБ има достатъчно експертиза, но лидерите на ПП "не трябва да се докосват до изпълнителната власт".