Беновска пита Петко Ангелов, КАПБ, вярно ли е, че Гърция иска 75% от стойността на камионите и товарите от потъналия ферибот? Председателят на УС на КАПБ Ангелов отговори по време на пресконференция от 19-ти април 2022 г., излъчена директно във https://www.facebook.com/iliana.benovska, и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 .







Илиана Беновска: Стана ясно, че Вие сте загубил камиони в гръцкия ферибот, който потъна и правителството изобщо не Ви съдейства да решите проблема. Остави Ви Вие сам да се сражавате с гръцките застрахователи, гръцкия ферибот и гръцките власти. Може ли да изясните този въпрос, защото е важен? Знаете, че американците отиват с един самолет да спасят един човек, а тук на българина не се обръща никакво внимание!



Петко Ангелов: Имам камион на ферибота, никой не ми обръща внимание. Колегата ПИМК има 33 камиона, за милиони левове щети – никой не ни обръща внимание! Държавата не помага! И парадоксът е, те имат камиони, които нямат щети по тях, но в момента спасяващата компания, която е спасявала кораба, ние трябва да платим 75% от стойността на камиона и на товара. Парите се търсят от превозвача. Бяхме при заместник-министъра, казахме му за ситуацията, в която се намираме в момента.



Илиана Беновска: Кой заместник-министър, на транспорта ли?



Петко Ангелов: Да.



Илиана Беновска: Как се казва?



Петко Ангелов: Новаков. И уж някакво действие – това ще направим, онова ще направим. И нищо ни свърши! В момента ние трябва да плащаме пари, за да си вземем камионите, които са изгорели. Това е ситуацията. От държавата никаква помощ няма! А това е решение политическо, политическо решение трябва да се вземе!



Георги Петърнейчев: Аз искам да кажа, че не само никаква помощ, но и никакъв интерес държавата не прояви към този трагичен случай!