Беновска пита Борисов за меморандума с Gemcorp и IP3 на пресконференция в централата на ГЕРБ от 19-ти април 2022 г., излъчена директно във https://www.facebook.com/iliana.benovska, и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 .







Илиана Беновска: Г-н Борисов, не се разбра ясно ще предприемете ли юридически действия, ще сезирате ли ДАНС с всички тези допълнителни факти, които сега съобщихте?



Бойко Борисов: От ДАНС нямат такива правомощия!



Илиана Беновска: Кирил Петков сезира ДАНС!



Бойко Борисов: Оставете го, той не ги познава нещата! Той ги говори едни – реалното действително, желаното действително! Той се обърква човека!



Илиана Беновска: Добре, прокуратурата?



Бойко Борисов: Не искам въобще да месим прокуратурата! Хората, ако може чрез Вас да стигне до повече хора, това е достатъчно!



Илиана Беновска: Тоест чакаме свободното падане на тези, които подписаха "по весели чорапи“ този меморандум?



Бойко Борисов: Чакай, че и аз съм с такива! Недей!



Илиана Беновска: Я да ги видим!



Бойко Борисов: И аз станах модерен!



Илиана Беновска: Чакате свободното падане на "Промяната“ и това ще ви доближи до властта, така ли да разбирам?



Бойко Борисов: Не, ние не искаме власт! Ние сме се науправлявали и въобще нямаме самоцел към това! На мен ми е мъчно за хората. Мъчно ми е, че от лидери на Балканите станахме за посмешище в момента. Лидери! Всичко минаваше през София! Сега ние от Северна Македония разбираме какво се гласи, какво се прави, как се прави. Самолети пускахме до Скопие, не помните ли? Фанфари! Шампанско! Къде е самолетът?



Илиана Беновска: Лети!



Бойко Борисов: Къде лети?



Илиана Беновска: Лети!



Бойко Борисов: Лети празен и ние го дотираме, данъкоплатците го дотират! Както данъкоплатците дотират и тези самолети, които летяха вчера!