Очакваме в предизборната кампания истински дебат, включително и лидерски, по политики. След изборите ще стане ясно на кого е гласувало доверие българското общество. Ако влизаме в тези избори с предварителни договорки кой с кого да управлява, от това следва предсрочни парламентарни избори. В този цирк няма да участваме. Това заяви временният председател на БСП Атанас Зафиров в кулоарите на парламента, след като Бойко Борисов определи днес левицата като потенциален партньор, предаде репортер на "Фокус"

"БСП-Обединена левица" ясно показа какъв е моделът и каква е алтернативата на сегашното статукво. Заявката, която даваме да бъдем реалната алтернатива, ясно показва, че сме на прав път", заяви Зафиров. 

Той не отговори директно на въпросите дали БСП би се коалирала с ГЕРБ-СДС в следващия парламент: "Кой ще управлява след изборите, стана ясно днес на гласуването да си подарим енергетиката за пореден път на чужда страна. Това е следващата сглобка". 

Зафиров коментира, че "БСП-Обединена левица" би разговаряла с партиите, които имат готовност да подкрепят приоритетите, заложени от коалицията.