В такъв един процес няма доволни или недоволни. Сложен, до някъде труден процес на работа между демократичните партии и свободните хора. Така че до последния момент сме изчислявали къде имаме по-голям интерес или кой има по-голяма възможност да кумулира подкрепа. Така че сме добре организирани, подредени, готови за битка за първото място и за създаване на редовна власт - така коментира подредбата на листите за изборите лидерът на ДСБ, част от коалицията ПП - ДБ Атанас Атанасов.

"Продължаваме Промяната - Демократична България" е сплотена, подредена, готова за поредната битка. И имаме план за това по какъв начин след изборите да се пресече служебната власт, да се създаде редовно правителство. Има изключително много предизвикателства", каза пред обществената телевизия Атанасов.

Той коментира и новината от Брюксел, че ЕС започва преговори за членство само с Албания:

"Изключително важна тема. Признавам си, когато четох това, не можах да се сетя за името на външния министър на България в момента. В тази динамика, в това постоянно въртене, нямаме солидна власт, която да решава предизвикателствата. Това правителство е толкова очевидно, че особено премиера е марионетка на ГЕРБ. Той беше председател на Народното събрание от ГЕРБ и обслужва определени интереси."

След вчерашното изслушване на вътрешния министр в парламента за изборната търговия, Атанас Атанасов смята, че няма създадена единна обща организация на правителството за провеждане на изборите.