Моите очаквания са за малко смени (бел. от ред. - в правителството, на министри). Това заяви финансовият министър Асен Василев пред журналисти в парламента по въпроса за предстоящата ротация, предаде репортер на "Фокус"

"Разговорите между госпожа Габриел и господин Денков са започнали. Процесът, който сме приели,  е те да огледат кабинета, те да огледат министрите, да излязат с предложения, след което политическите формации да подкрепят или съответно да не подкрепят тези промени", обясни Василев. 

Попитан дали би заел вицепремиерския пост, той каза следното: "Такова предложение не идвало, когато дойде, ще ви отговоря на въпроса". 

По въпроса за взаимните атаки между Делян Пеевски и президента Румен Радев, той коментира, че институциите трябва да си влязат в ролята и да съответно да кажат дали има нарушения. 

"Държавата не трябва да се управлява от слухове, институциите да си влязат в ролята. Ако има нещо за разследване, да се разследва. Ако има нещо за съд, съдът да се произнесе. Докато се опитваме през слухове, престрелки и недомлъвки да става цялото нещо, няма да имаме нормална държава", коментира Василев.

Запитан за това дали очаква политически проект от президента, финансовият министър каза, че силно се надява това да не е така, защото би било в противоречие с Конституцията. 

Той подкрепи и тезата на Кирил Петков за реформа в службите. Вчера съпредседателя на ПП-ДБ даде заявка, че ще продължи натискът от страна на втората политическа сила за промени в структурата на тези звена. 

"Силно подкрепям реформа в службите. Това е въпрос за парламента, а не за Финансовото министерство", каза още той.