Господин Радев не е в час с политическите процеси в страната. Това заяви Асен Василев във връзка с нападките на президента Румен Радев, отправени към правителството и управляващото мнозинство, предаде репортер на "Фокус".

"Ако сте наблюдавали последните две седмици, ще видите, че имаше доста голямо напрежение между партиите. Всяка партия се бори за нейния електорат и начина, по който вижда движението на страната напред. Единственото общо, което видяхме, е, че гледаме да има една модерна европейска държава в България, а не да гледаме на изток - към Москва", каза Василев. 

Той коментира и резултатите от местните избори в страната, след като през вчерашния ден приключи и втория тур. 

"Мисля, че най-важното нещо, което се случи в тези местни избори, е, че хората успяха да изберат кметове, които да работят за подобряването техния град. В различните градове това са представители на различни политически сили", каза той. 

"Продължаваме промяната", както знаете, на балотажа спечели в няколко ключови града - София, Варна, Благоевград, Пазараджик. Това показва, че една голяма част от българските градове са предпочели да променят начина си на управление", коментира още Василев.