Имахме среща с Йордан Цонев по повод приемането на бюджета. Разбрахме се новата програма за приемането му да започне с приемането на вече приетите на комисия данъчни закони утре в зала, а следващата седмица да се приеме големия бюджет, оставащите данъчни закони и малките бюджети на второ четене. Надявам се да бъде приет на второ четене и големият бюджет преди Коледа, за да може държавата да започне спокойно. Това обяви финансовият министър Асен Василев пред журналисти в парламента, предаде репортер на "Фокус".

"Въпросът е изяснен , бюджетната процедура ще върви. Изключително важно е да бъде приет бюджетът на държавата. Няма как той да стане заложник, на който и да е шеф, на която и да е болница" поясни Асен Василев и сподели, че същото е казал и снощи в телефонен разговор с Бойко Борисов.

На въпрос дали би поискал оставка на здравния министър Христо Хинков, Василев бе категоричен" "Не е моя работа!" и добави: "Ако един министър не може да си осигури подкрепа за политиките, които провежда, е най-добре да си подаде оставката", каза той.

"Правилният начин за всеки един министър е да има абсолютна самостоятелност в политиката, която води и хората, които назначава, тъй като неговият подпис седи зад това. Но, ако това не бъде подкрепено и той не може да убеди партиите и премиера, правилният ход е да си подаде оставката, а не да прави циркове", посочи финансовият министър.

Йордан Цонев от ДПС каза, че с Василев не са дискутирали нищо конкретно по бюджета и данъците, а само графика и рестартиране на процедурата.