Няма ръст при ГЕРБ, но има спад при "Продължаваме промяната“. Това коментира Арман Бабикян от "Ние идваме!“, политически пиар и анализатор, в предаването "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“.

"Няма как да поискаме ние първи мерки срещу Митрофанова и кабинетът седмица по-късно да се досети. Не искам да изброявам следващи и следващи, и следващи стъпки. Не може – информацията е при теб, властта е при теб, и да реагираш с такова закъснение. В същото време с жар да се отдаваш на вътрешнокоалиционни битки. Не може толкова месеци да се моташ с правосъдната реформа, след като това е бил един от носещите вектори на промяната и на протестите ако щете преди две години. Не може да очакваш компромис с това отношение. И резултатът, разбира се, е този“, посочи Арман Бабикян.

Беше по-добре коалицията да стигне до общ извод и да излезе с един кандидат за БНБ, за да не зависи от опозицията, отбеляза анализаторът.

"Но дайте си сметка, че Стефан Янев беше освободен с гласове на опозицията. Тогава никой не коментираше този въпрос. Дайте си сметка, че евентуална оръжейна помощ за Украйна най-вероятно също ще бъде гласувана с гласовете на опозицията и това също не е проблем. Изведнъж се оказва проблем гласуването на персони с гласовете на опозицията. Забелязвате ли двойния стандарт? В същото време наблюдавам и мръсен "приятелски огън“, защото атаката над личности, които до вчера са били обсипвани с похвали, с оценки за високите им експертизи и т.н., днес изведнъж от думите на техни партньори се оказват със спорна репутация, срещу тях се произвеждат медийни атаки, очевидно стимулирани от партньорите, което е грозно. Това вече сваля много нивото на вътрешнокоалиционни взаимоотношения“, допълни още той.

Евелина БРАНИМИРОВА

Цялото интервю четете в раздел "Мнение“