Не съм убеден и дали става дума за полубременна жена, защото се държим като изцяло девствена жена. Това коментира политическият анализатор Арман Бабикян, в предаването "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“.

"Слушайки част от изказванията, човек остава с впечатление, че едва ли не ние предизвикваме някъде война по света. Разбира се, целият ден се превърна в някакъв изключителен разговор, свързан с това кой на какви ценности държи и т.н., при положение че и руската страна, и американската страна, и Украйна, и всички наши съюзници са наясно, че българското оръжие е на фронта, то работи и присъства там в сериозни количества. Така че страната ни успява да достави необходимото, въпросът е на каква цена. Спасявайки политическия си образ, всеки през своя си електорат в България, с това гласуване да можем да спасим публичния образ на България пред света“, посочи Бабикян.

България отказва да признае публично износа и подпомагането на нападнатата страна от режима на Путин с оръжие, посочи анализаторът.

"На практика ние отказваме да помогнем на нападнатия. Оттук нататък целият морален дискурс на разговора вече губи смисъл, защото някакви хора продават на българския тезгях идеята за неутралитет, за мир, за знаме на мира и всякакви други подобни глупости, които нямат нищо общо с действителността“, каза Бабикян.

Според него част от обществото наблюдава ситуацията от втори балкон, екстраполирайки собствените си страсти върху живота и смъртта, които се сеят на територията на Украйна.

"Това е много жалка и много лоша картина за състоянието на гражданското общество в България“, каза още Бабикян.

Евелина БРАНИМИРОВА