Българските кандидати за еврокомисар трябва да са хора с опит, които да познават добре както действието на политическата система, така и работата на европейските институции. Това каза бившият депутат Антон Кутев в предаването "България, Европа и светът на фокус“ на Радио "Фокус“.

"Трябват ни опитни и знаещи хора, хора професионалисти. Това ще стане трудно, тъй като обикновено хората, които имат опит, са достатъчно неглижирани и мразени в държавата. При всяко положение ще бъде проблематичен този избор, но аз се надявам, че ще стане по най-добрият начин,“ каза той.

По думите му ресорът, който ще получи България, е пряко зависим от предложението ни за еврокомисар. "За да си издействаме ресор, трябва да имаш човек, който да отговаря на ресора така, че за всички да е очевидно, че няма по-добър от него. Има 4-5 човека максимум в тая държава, които могат да спомогнат за издействаното на ресор, защото имената им отговарят, защото те са уважавани в Европа, защото те познават хората и те могат да го свършат,“ категоричен е бившият депутат като отбеляза, че двама от тях са Сергей Станишев и Кристалина Георгиева.